Alfredshems IK 1940-41
(Elitserien - Ångermanland)

Intern mål-liga (assists noterades inte)
#
Namn Pos Kedja GP G
 8 Erik "Kliffen" Eriksson Center B 9 6
9 Karl-Evert Gustavsson V-Forward B 9 5
3 Ivan Andersson Back - 6 3
- Tycko Jansson Back/Fw - 3 2
4 Olle Edholm H-Forward A 8 2
5 Karl Gidlöf Center A 8 2
- Nils Sundström Ytterforward - 1 1
2 Rudolf "Rulle" Strandman Back - 9 1
- Karl Berglund (Kabben?) Reserv - 1 0
- Olle Gidlöf Reserv - 1 0
- Sture Sellin Reserv - 1 0
- Torsten Östman Reserv - 1 0
- Nils-Olof Öhlén Forward - 2 0
7 Gustaf "Gubben" Jonsson Back/Fw - 5 0
6 Sven Andersson V-Forward B 8 0
1 John Söderberg Målvakt - 5 0
1 "Nordin"(kan ha varit Norenius) Målvakt - 1 0
1 Rune Norenius Målvakt - 4 0
? Okända målskyttar* - - - 4


Lagledare:

Målvakter

 

Namn GPI GA GAA SO
1 John Söderberg 5 8 1,60 2
1 "Nordin" (kan ha varit Norenius) 1 1 1,00 0
1 Rune Norenius 3 5 1,67 1

Alfredshems andra säsong i seriespel slutade som den första, i den nionde (och egentligen: näst sista) omgången mötte de Nyland, och med ett oavgjort resultat (3-3) rann seriesegern dem ur händerna. Den sista omgångens betydelselösa match mot Lugnvik spelades aldrig, och så slutade säsongen efter 9 matcher. Fjolårets storskytt Nils Sundström deltog bara i den avslutande matchen mot Nyland, ingen anledning till detta har hittats men militärtjänstgöring var en vanlig orsak till frånvaro under kriget.

F.ö. kan det noteras att det inte alls var säkert att Alfredshem och ÖSK skulle få vara med i serien när den första matchen dem emellan spelades för säsongen, då lagen från södra Ångermanland (som var fler) helst ville slippa de dyra resorna norrut. Ett positivt beslut togs dock och matchen mellan ÖSK och AIK (4-0 till de sistnämnda) räknades in i tabellen.

*Vad det gäller raden "Okända målskyttar" här ovanför handlar det om att journalisterna helt enkelt missat målgörare och skrivit exempelvis "Alfredshem ökade sedan på...". Örnsköldsviks Allehanda, Örnsköldsviks-Posten och Härnösands-Posten har studerats - utan resultat.

Numreringen av spelarna baserar sig på en inför-matchartikel under säsongen, och siffrorna ska därför inte ses som fasta för alla spelare. De mest givna numren var dock #5 för A-kedjans center Karl Gidlöf och #2 till säkre backen Rudolf "Rulle" Strandman.

Numreringen från match-till-match följde följande schema:

Målvakt:#1, Backar:#2,#3, Högerforward-A:#4, Center-A:#5, Vänsterforward-A:#6, Högerforward-B:#7, Center-B:#8, Vänsterforward-B:#9