Elitserien, Norra Ångermanland
1942-43


 
(Serien var inte en del av vare sig Svenska Ishockeyförbundets seriesystem, eller det år 1946 startade Ångermanlands Ishockeyförbund. Istället administrerades den av en tillfällig tävlingskommitté för ishockeyn inom Ångermanlands Idrottsförbund)

1 Alfredshems IK
3
 
2
1
0
 

11

4
5
2 Domsjö IF
2
 
1
0
1
 
3
4
2
3 Örnsköldsviks SK
3
 
0
1
2
 
4
10
1

Den näst minsta och kortaste serie som Alfredshem/MoDo spelat genom åren, både sett till antal lag och matcher. Detta blev ett faktum pga att få föreningar kunde ställa upp på en hel serie under de svåra ekonomiska förhållandena under kriget, men även beroende på inkallelser till militärtjänstgöring för både spelare och domare i serien. Som om detta inte var nog så hann man en bra bit in i mars månad när det fortfarande återstod två matcher och en DM-final att spela. Tövädret hann före och så tog säsongen slut innan Domsjö-Alfredshem och Domsjö-ÖSK hunnits med att spelas. DM-finalen mellan Alfredshem och IFK Nyland spelades nästkommande nyårsdag.

De här årtalen ska dock inte ses som ett tecken på en nedgång i intresset för sporten i området, även om bandyn i Ådalen verkar ha fått sig en skjuts framåt av det inställda hockeyspelet, snarare handlar det om att det var praktiskt omöjligt att genomföra ett helt seriespel för många föreningar under de rådande förhållandena.

<<<1941-42 | 1943-44>>>